Športi na reki Kolpi

Rafting

Ob dogovorjeni uri se zberemo v športnem centru Kovač v Osilnici. Vodniki razdelijo potrebno opremo, ki je: neoprenska obleka, copati, rešilni jopič, čelada, anorak. Z organiziranim prevozom se odpeljemo do vstopnega mesta in prisluhnemo inštrukcijam vodnika. Začne se nepozaben izlet, ki traja cca 3 ure, odvisno od vodostaja reke. 
slike

Kanu

V kolikor ste že bili na raftu in želite nekaj več je kanu outsider prava stvar za vas. V športnem centru Kovač dobite vso potrebno opremo, se odpeljete na start, prisluhnete vodniku, ki razloži tehniko veslanja in vas pouči o morebitnih nevarnostih. Sledi cca 3 ure vožnje po kanjonu reke Kolpe. 
slike

Kajak

Za pogumnejše, za vse tiste, ki si želite doživeti pravi stik z vodo, vam priporočamo kajak. Ker gre za zahtevnejšo vožnjo vam vodnik – inštruktor na mirni vodi razloži tehniko veslanja, pokaže kaj narediti v primeru preobrata, kako se zaustaviti v protitoku itd. Sledi razburljiv spust, ki traja cca 3 ure (10 km). Priporočljivi meseci za kajak so junij, julij in avgust.

Izbirate lahko med :

Proga 1

Osilnica-Rački potok
(težavnostna stopnja 1-3 +, ob večjih vodostajih najboljši raft na Kolpi, primiren za starosti od 14 let naprej, trajanje cca 3 ure,dolžina cca 14 km priporočamo ga v mesecih marec, april, maj, oktober, november )

Proga 2

Bosljiva loka-Kuželj 
( težavnostna stopnja 1-3, primiren za starosti od 14 let naprej, priporočamo ga v mesecih junij,julij,september, trajanje cca 3 ure,dolžina cca 10 km )

Proga 3

Fara-Bilpa 
( težavnostna stopnja 1-2, primerna za starosti od 5 let naprej, priporočamo ga v mesecih julij,avgust ,september, trajanje cca 4 ure,dolžina cca 10 km )

Kaj potrebujem za rafting?

Obvezna oprema, ki jo dobite v našem športnem centru je : neoprenska obleka, copati, rešilni jopič, čelada, anorak. V poletnih mesecih pa zadostuje čelada,rešilni jopič in copati.

Kaj moram prinesti s seboj?

Poleg zgoraj navedene opreme,ki jo dobite pri nas morate s seboj prinesti : kopalke,brisačo(po raftu se lahko stuširate v našem športnem centru),dodatno majico s kratkimi rokavi,copate(po možnost stare) poleti pa tudi sončna očala in kremo za sončanje.

Kdaj moram priti v športni center?

  • Ob 10.00 uri je 1 štart – do 9.30 ure morate biti pri nas
  • Ob 14.30 je 2 štart – do 14.00 ure morate biti pri nas
  • Za skupine po dogovoru

Ali je rafting nevaren?

Rafting na reki Kolpi ni nevaren. Primeren je za vse starostne skupine. Ob večjih vodostajih pa izberemo odsek reke, ki je primiren starosti in sposobnosti skupine. Poleg tega je v vsakem čolnu vodnik rafta , ki ima opravljen tečaj za vodnika rafta in licenco.

Cenik
Telefon
E mail
Call Now Button